BeeSmart wint Europese aanbesteding Bibliotheek

Bibliotheek Rotterdam heeft bekend gemaakt in het kader van de Europese Aanbesteding Gebruikerspas en Betaalautomatenvoorzieningen, de opdracht te gunnen aan ICT-bedrijf BeeSmart. Het gaat om een overeenkomst voor zes jaar die betrekking heeft op het realiseren van een totaalconcept voor het publiek met onder meer betaalautomaten, print/kopieerstations, downloadstations, het beheer van de publieksomgeving, centrale besturingssoftware, artikelverkoop en een innovatief draadloos internetconcept.

Bibliotheek Rotterdam is met 25 vestigingen, een Bibliobus en een jaarlijks bezoekersaantal van zo’n 2,6 miljoen mensen de meest populaire culturele instelling van Rotterdam. Bibliotheek Rotterdam heeft met BeeSmart bewust gekozen voor de oplossing die het beste aansluit bij de visie en missie van de bibliotheek. Een oplossing die staat voor kwaliteit, innovatie, toekomstgerichtheid en een integrale aanpak.

BeeSmart levert een gecentraliseerde omgeving waarin diverse publieksdiensten worden geïntegreerd en gebruikt op basis van de ledenpas. Hiermee creëert Bibliotheek Rotterdam een waardevol platform waarop zij haar diensten effectiever kan inzetten en waarmee ze haar klanten beter leert kennen. Want juist door de integratie op één platform is een goede analyse mogelijk van het gebruik en de interesses van de klanten. Hiermee wordt het risico op extra koppelvlakken voorkomen, is ook de visie van Bibliotheek Rotterdam.

Ook kunnen klanten eenvoudig openstaande bedragen zoals boetes, leengeld en contributie voldoen bij de betaalautomaat en het saldo van de pas raadplegen. Verder kan de pas gebruikt worden voor kopiëren, printen, scannen, internetten (ook draadloos) en downloaden.  Bibliotheek Rotterdam krijgt inzicht in het gebruik van haar diensten en de financiële transacties met de pas via diverse rapportagemogelijkheden.

Over BeeSmart

BeeSmart is een innovatief ICT-bedrijf met unieke oplossingen voor bibliotheken, scholen, de zorgsector en het MKB. BeeSmart verzorgt o.a. cashless dienstverlening en het outsourcing concept Het Slimme Werken. Daarnaast biedt BeeSmart compleet beheerde diensten op het gebied van gaming en WiFi en oplossingen voor multifunctionele printers, document management, digitaal printen, VoIP, datalijnen en telefoniediensten. Slim toegepaste business software en ICT zorgt hierbij enerzijds voor minder kosten en minder zorgen en anderzijds meer functionaliteit, inzicht en gemak.

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_4030.jpg