Glorietijden herleven tijdens Nacht van de Kaap

Op 3 september herleeft Katendrecht haar glorieuze tijd als zeemanskwartier tijdens de derde editie van de Nacht van de Kaap. Dit jaar staat de Nacht in het teken van Sterke Verhalen en Levensliederen. Zeelui beleefden grootse broodje (k)aap avonturen en deelden deze graag tot diep in de nacht met elkaar. Deze verhalen worden herdacht en verteld in diverse cafeetjes rondom het Deliplein.

Op het Deliplein en in de omringende cafés is er ook weer live-muziek met de sfeer van weleer en een hedendaagse attitude. Er is een grootse show rond de Katendrechtse hitgroep uit de 50er jaren: de Kilima Hawaiians met o.a. Buurman en Buurman en Anneke Grönloh. Maar ook hedendaagse hitkrakers, zoals Jungle By Night en La Boutique Fantastique laten zelfs de meest starre schavuiten dansen in de Fenixloods! Overal komt de exotische kant van Katendrecht weer tot leven!

Tropische sferen op het Deliplein
Het Deliplein barst uit zijn voegen tijdens Nacht van de Kaap met een legendarisch programma! Het Rotterdamse Smartlappenkoor Mag Geen Naam Hebben bijt de spits af onder leiding van Dirigent Nicky Brouwer. Vervolgens gaan we terug naar een tropisch verleden met de Kilima Hawaiians special! De show wordt gehost door John Buijsman (jawel, de neef van…) en Marjolein Meijers (voorheen Berini’s). Verschillende gastartiesten zullen hun versie van de Kilima Hawaiians hits te gehore brengen, waaronder Bob Fosko (Raggende Manne), Fay Lovsky, De Tunes en Buurman en Buurman (Pim van Alten en Don van Dijke). Speciale gast van de show is Anneke Grönloh! Zij was natuurlijk bekend van de Indosound, en exotisch is ze!

Hierna gaan we gezellig verder met mee zingen van gouwe ouwe van Nederlandse bodem met De Robbies! Bekende hits, Gouwe Ouwe, Meezingers, Smartlappen, U zegt het maar, de Robbies gaan er voor! Het Deliplein sluit swingend af met, hoe kan het ook anders, de Swingers! De strak in pak gestoken Swingers combineren hun intelligente en charmante uitstraling met een muzikale mix van rock ‘n’ roll, blues, disco en meezingers. Als dat geen dansen wordt!

Muziek om op in te haken
Van tango uit Buenos Aires tot Russische drankliederen uit Sint Petersburg; ontdek het tijdens een muzikale kroegentocht op Katendrecht. Met ruim 20 acts valt er meer dan genoeg te beleven rondom het Deliplein. Uiteraard is er ook weer genoeg muziek met een hoog meezinggehalte! De keeltjes mogen weer gesmeerd worden bij (Nederlandse) meezingers en Rotterdamse Smartlappen met o.a. Pierre van Duyl, Duo Bakboord, Paul Papillon, Kees Corbijn en de Uitslovers, Verre Vrienden, Armanies, De Suits en Trio Tante Dinie.

Het nachtleven van vroeger met muziek van nu
Maar het feest is nog lang niet over! Dompel je onder in het nachtleven van vroeger met muziek van nu in De Fenixloods. In Het Grootste Danspaleis laat het collectief La Boutique Fantastique zien dat Rotterdamse bands nog steeds groots kunnen zijn! Met een band van violen, saxofoons tot gitaren spelen ze een soundtrack van de muziekgeschiedenis. Ook zien we Jungle by Night, die onlangs tijdens North Sea Jazz en Lowlands lieten zien hoe je met Nigeriaanse Afrobeat en Jazz uit Ethopia, maar ook een Westerse rock attitude, publiek swingend plat speelt. Het rebelse Hausmagger brengt zijn onnederlandse proza samen met de onvergetelijke Tante Pusch. Liptease & The Backstreet Crack Bangers brengen echte rock & roll weer tot leven met drie sexy suikerspinnende dames en vier vetkluivige mannen

Even bijkomen van al dit muzikale geweld? Dat kan o.a. bij het zachte Goslink, dat op zelf gebouwde instrumenten van fruitkistjes, visolieblikken, deurdrempels etc. prachtige rauwe akoestische blues en volksmuziek speelt. Of ga langs bij die andere Rotterdamse talentjes van Halfway Station. Met een voorliefde voor folk en blues uit vergeten tijden spelen zij hun sterke verhalen op de Kaap.

Verleidingen tot Diep in de Nacht
De Nacht van de Kaap zou geen daalder waard zijn zonder rood velours, gevaarlijke charmeuses, lust opwekkende muziek en de onweerstaanbare geur van verse vis. Burlesque Ballroom, Rotterdam’s succesrijke theater van de glamoureuze verleiding, brengt daarom een uiterst exclusieve miniatuur voorstelling op de Kaap in de fijne entourage van Theater Walhalla van 23.00 - 04.00 uur. Een programma met variété –grandeur: Burleske dans, striptease, zang en nachtclub orkestratietijdloze schoonheid! En dat alles voor de entreeprijs van een goede grijpstuiver. De entree is namelijk maar €5,-!

Ook Rotterdamse kunstenaars verleiden het publiek om terug te gaan in de tijd. Hans Kleinjan en andere kunstenaars gaan met elkaar de strijd aan in een heuse Art Battle. Met ouderwetse beelden dagen ze de moderne denkwijze van de bezoekers uit.

 

 

Gerelateerde artikelen

Winterse paradijs bij Weelde

Warm tussen 8 t/m 22 november elke vrijdag op in dit winterse paradijs bij Weelde. Dans op lekkere muziek, drink glühwein en geniet samen met je vrienden van het kampvuur.

 
Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
IMG_0138.jpg