Als vanouds stappen "de Nacht van de Kaap"

Zaterdag 7 september viert het muziek festival De Nacht van de Kaap haar 5e jubileum o.a. met een Ode aan het Internationale Drinklied, een Wereldse Kroegentocht, Tatoeages en Sterke Verhalen. Maar biedt ook een gratis opwarmertje voor de dagjesmensen en vroege slapers!

Levens- en drinkliederen met o.a. Karin Bloemen en Richard Groenendijk 
De Nacht staat net als voorgaande jaren in het teken van Levensliederen en Sterke Verhalen. Op het grote podium op het Deliplein, het hart van het festival, brengen artiesten als Karin Bloemen, Astrid Nijgh, Mylène d'Anjou, Richard Groenendijk, Stringcaster, Peter de Koning & De Flamingo’s en Pierre van Duijl onder leiding van orkestleider Martijn van Agt een Ode aan het Internationale Drinklied. Van klassiekers tot hedendaagse hits, zoals Japie de Portier (Jaap Valkhof), Bestel Maar (Rowen Heze) en Ik Doe Wat Ik Doe (Astrid Nijgh). Meer verklappen we niet!

Sterke Verhalen met spraakwaterval Jack Kerklaan
Rotterdams illustere spreekstalmeester Jack Kerklaan vertelt in Theater Walhalla de nodige Sterke Verhalen. De razende reporter van RTV Rijnmond, conferencier, beroepsouwehoer alsmede gastheer van de legendarische nachtclub Le Gland d'Or, Kapitein Stubing van Camping Rotterdam, schrijver, plaatjesdraaier en niet in de laatste plaats fantast schudt de verhalen over o.a. Katendrecht zo uit  zijn mouw, maar daagt het publiek uit om met een nog sterker verhaal te komen. De winnaar komt in het bezit van de felbegeerde Lippendiarree Troffee. Showorkest Bakker Lutz zorgt voor de muzikale omlijsting van de verhalen onder leiding van Joris Lutz en Martin Bakker.

Muziek uit alle windstreken
Ga ook op een Wereldse Kroegentocht in de omliggende horeca van het Deliplein en Het Grootste Danspaleis van Nederland (Fenixloods 1) met Yes Sir Boss - Blazing Ska met Indie Roots, United Vibrations - 12-tone Afro-beat/Funkpunkjazzalicious, Michael Prins -  De Beste Singer-Songwriter van Nederland,  Rilan & the Bombardeers - Rock met een Soul, Dave Arcari - Schotse Folk in de kroeg met Amerikaanse Blues, Pistoleroz De La Paz - Exotische ritmes onder zonnige melodieën, Elyas Khan – even exotisch als zijn verschijning, DJ TinTin – De DJ die in ’80 Rotterdam liet kennis maken met Jazz-Dance, Inge Sax & Friends – Vuige SoulPowerFunk, DJ Socrates – Heeft de muzikale antwoorden, Stringcaster – Doorgewinterde muzikanten met roots in Bluegrass en Country, Hotrock – lekkere nummers met een rockabilly saus en meer!

Het volledige programma staat op www.denachtvandekaap.nl waar ook het blokkenschema zal worden gepubliceerd voor het festival.

Warmdraaien voor de Nacht
In samenwerking met  Rotterdam Festivals en in het kader van de Wereld Haven Dagen, presenteert De Nacht van de Kaap een gratis opwarmertje voor de Nacht van 17:00 uur tot 20.00 uur op het Rijnhavenplein. The Balconyplayers en De Bucketboyz zullen de dagjesmensen van de Wereldhavendagen en vroege slapers vermaken in het begin van de avond, waarna vanaf 20.00 uur het programma van De Nacht van de Kaap losbarst op het Deliplein met de Ode!

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_4935.jpg