Deze zomer volop muziek in de Rotterdamse haven

Wereldhavendagen 2012 één groot feest’ - Deze zomer is er volop muziek in de Rotterdamse haven. Dat heeft te maken met het thema van de Wereldhavendagen van 2012: ‘Er zit muziek in de haven’. De Stichting Wereldhavendagen heeft het thema op donderdagmiddag 8 maart gepresenteerd aan de partners en het bedrijfsleven met het verzoek na te denken over eventuele bijdragen.

Het plan is om in de aanloop naar de Wereldhavendagen toe allerlei soorten concerten te organiseren op unieke plekken in de Rotterdamse haven. De organisatie zal ook contact zoeken met de diverse Rotterdamse muziekfestivals en - instellingen om ook gezamenlijke initiatieven te ontwikkelen. Op de Wereldhavendagen zelf – 7, 8 en 9 september – zal op het water en het evenemententerrein maar ook in het centrum van de stad op diverse podia optredens plaatsvinden.

De organisatie roept  muzikaal talent  op zelf te komen met ideeën. Ze kunnen die in eerste instantie lanceren via e-mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of per telefoon 010-2524949

Thema
Volgens de Stichting Wereldhavendagen ligt dit jaar het thema erg voor de hand: ‘De Wereldhavendagen wordt 35 jaar jong. Initiatiefnemer en hoofdsponsor Havenbedrijf Rotterdam bestaat in 2012 zelfs 80 jaar en het is 175 jaar geleden dat de Mariniers hun thuisbasis in Rotterdam vestigden. Drie jubilea in één jaar, dat mag gevierd worden. Het thema “Er zit muziek in de haven” past daar uitstekend bij. Natuurlijk blijft ook dit jaar de haven centraal staan tijdens de Wereldhavendagen. De geluiden van de haven klinken als muziek in de oren. De groei van de haven en de nieuwe arbeidskansen zijn de toekomstmuziek van de Rotterdamse haven. Op het gebied van innovatie mag de Rotterdamse haven zich meten met andere wereldhavens. Reden om wereldmuziek uit alle windstreken waar de schepen, bedrijven en inwoners van Rotterdam vandaan komen in het weekend van 7, 8 en 9 september eens extra onder de aandacht te brengen. Het maakt het de organisatie mogelijk om van de 35ste editie van de Wereldhavendagen één groot feest te maken. Bij feest hoort nu eenmaal muziek’.
Bron:  Havenbedrijf Rotterdam N.V.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0138.jpg