Rotterdam Fairtrade op Wereldhavendagen

Rotterdam Fairtrade op Wereldhavendagen: De haven smaakt naar meer; met fairtrade smaakt het beter!' - De Wereldhavendagen stonden dit jaar in het teken van ‘smaak’. In de Rotterdamse haven worden vele etenswaren en levensmiddelen overgeslagen en getransporteerd afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Binnen de stad Rotterdam en ook binnen de haven is steeds meer aandacht voor duurzaamheid, innovatie en milieu. En Fairtrade hoort daar als onderdeel van ‘duurzaam’ vanzelfsprekend ook bij. Bedrijven in de haven zijn steeds meer doordrongen van nut en noodzaak van MVO en Fairtrade, maar ook in de doorvoer is de toenemende vraag naar Fairtrade merkbaar. Inmiddels gaan er jaarlijks grote hoeveelheden Fairtrade bananen, koffie, thee en andere producten door onze haven naar het achterland.

Op de Wereldhavendagen (3 en 4 september) was de werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’ aanwezig met een drukbezochte stand. Bezoekers werden door vrijwilligers geïnformeerd over fairtrade producten, hun verkrijgbaarheid en verkooppunten. Ook was er gelegenheid om fairtrade chocolade te proeven.

Uit de reacties van bezoekers blijkt, dat veel Rotterdammers het initiatief om 'hun' stad Fairtrade Gemeente te maken steunen. Diverse ondernemers zegden toe aandacht te besteden aan Fairtrade producten in hun winkel of bij hun inkoopbeleid.

Om ondernemers te helpen bij het verduurzamen en Fairtrade maken van hun bedrijf of organisatie, zal de werkgroep bij verschillende ondernemersnetwerken voorlichting komen geven. Daarnaast zal de werkgroep Rotterdam Fairtrade bij diverse publieksevenementen aanwezig zijn om zoveel mogelijk Rotterdammers te bereiken en informeren over Fairtrade.

 

Gerelateerde artikelen

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_0112.jpg