Rotterdam Fairtrade op Wereldhavendagen

Rotterdam Fairtrade op Wereldhavendagen: De haven smaakt naar meer; met fairtrade smaakt het beter!' - De Wereldhavendagen stonden dit jaar in het teken van ‘smaak’. In de Rotterdamse haven worden vele etenswaren en levensmiddelen overgeslagen en getransporteerd afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Binnen de stad Rotterdam en ook binnen de haven is steeds meer aandacht voor duurzaamheid, innovatie en milieu. En Fairtrade hoort daar als onderdeel van ‘duurzaam’ vanzelfsprekend ook bij. Bedrijven in de haven zijn steeds meer doordrongen van nut en noodzaak van MVO en Fairtrade, maar ook in de doorvoer is de toenemende vraag naar Fairtrade merkbaar. Inmiddels gaan er jaarlijks grote hoeveelheden Fairtrade bananen, koffie, thee en andere producten door onze haven naar het achterland.

Op de Wereldhavendagen (3 en 4 september) was de werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’ aanwezig met een drukbezochte stand. Bezoekers werden door vrijwilligers geïnformeerd over fairtrade producten, hun verkrijgbaarheid en verkooppunten. Ook was er gelegenheid om fairtrade chocolade te proeven.

Uit de reacties van bezoekers blijkt, dat veel Rotterdammers het initiatief om 'hun' stad Fairtrade Gemeente te maken steunen. Diverse ondernemers zegden toe aandacht te besteden aan Fairtrade producten in hun winkel of bij hun inkoopbeleid.

Om ondernemers te helpen bij het verduurzamen en Fairtrade maken van hun bedrijf of organisatie, zal de werkgroep bij verschillende ondernemersnetwerken voorlichting komen geven. Daarnaast zal de werkgroep Rotterdam Fairtrade bij diverse publieksevenementen aanwezig zijn om zoveel mogelijk Rotterdammers te bereiken en informeren over Fairtrade.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0625.jpg