Rotterdam Fairtrade

Tijdens de Eurekaweek stond de werkgroep Rotterdam Fairtrade op de infomarkt om studenten te informeren over fairtrade en kennis te laten maken met fairtrade producten door een prijsvraag over fairtrade bier en borrelnoten. Daarnaast zoekt de Werkgroep Rotterdam Fairtrade vrijwilligers voor het bezoeken van fairtrade ondernemers voor het behalen van de titel ‘Fairtrade gemeente’ eind dit jaar.

Woensdagmiddag 17 augustus bezochten duizenden aankomende hogeschool- en universiteitsstudenten de infomarkt die gehouden werd in het kader van de Eurekaweek (introductieweek) aan de Plantage.

Tientallen organisaties en instellingen hadden een stand om studenten te informeren over hun doelstellingen en de interesse van studenten hiervoor te wekken. Ook de Werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’ was present. Vrijwilligers van ‘Rotterdam Fairtrade’ informeerden studenten en andere bezoekers over fairtrade en het streven van de stad Rotterdam om officieel ‘Fairtrade gemeente’ te worden. De Werkgroep wil zo veel mogelijk bedrijven en organisaties aanzetten tot het gebruiken en verkopen van fairtrade producten. De Werkgroep zoekt vrijwilligers om te helpen bij de tellingen en controles van winkels, horeca en bedrijven, die claimen fairtrade te zijn, zodat de stad Rotterdam nog eind dit jaar de titel Fairtrade gemeente in de wacht kan slepen. Ook konden belangstellenden meedingen naar een krat met Fairtrade producten - waaronder uiteraard vele flesjes Fairtrade bier. De student  die de waarde het nauwkeurigst wist in te schatten zal de krat met inhoud binnenkort in de collegezaal overhandigd krijgen door projectleider Hans Velt van de Werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’.

 

Gerelateerde artikelen

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_0112.jpg