Rotterdam Fairtrade

Tijdens de Eurekaweek stond de werkgroep Rotterdam Fairtrade op de infomarkt om studenten te informeren over fairtrade en kennis te laten maken met fairtrade producten door een prijsvraag over fairtrade bier en borrelnoten. Daarnaast zoekt de Werkgroep Rotterdam Fairtrade vrijwilligers voor het bezoeken van fairtrade ondernemers voor het behalen van de titel ‘Fairtrade gemeente’ eind dit jaar.

Woensdagmiddag 17 augustus bezochten duizenden aankomende hogeschool- en universiteitsstudenten de infomarkt die gehouden werd in het kader van de Eurekaweek (introductieweek) aan de Plantage.

Tientallen organisaties en instellingen hadden een stand om studenten te informeren over hun doelstellingen en de interesse van studenten hiervoor te wekken. Ook de Werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’ was present. Vrijwilligers van ‘Rotterdam Fairtrade’ informeerden studenten en andere bezoekers over fairtrade en het streven van de stad Rotterdam om officieel ‘Fairtrade gemeente’ te worden. De Werkgroep wil zo veel mogelijk bedrijven en organisaties aanzetten tot het gebruiken en verkopen van fairtrade producten. De Werkgroep zoekt vrijwilligers om te helpen bij de tellingen en controles van winkels, horeca en bedrijven, die claimen fairtrade te zijn, zodat de stad Rotterdam nog eind dit jaar de titel Fairtrade gemeente in de wacht kan slepen. Ook konden belangstellenden meedingen naar een krat met Fairtrade producten - waaronder uiteraard vele flesjes Fairtrade bier. De student  die de waarde het nauwkeurigst wist in te schatten zal de krat met inhoud binnenkort in de collegezaal overhandigd krijgen door projectleider Hans Velt van de Werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_4935.jpg