Rotterdam wordt Fairtrade Gemeente

Op 29 juni heeft wethouder Alexandra van Huffelen (Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte) op het Stadhuis een mand met Fairtrade producten uitgereikt aan prijswinnares Joke van de Klift. De wethouder heeft daar de ambitie bevestigd dat Rotterdam Fairtrade Gemeente wordt en ondersteunt allerlei initiatieven om de bekendheid van de Fairtrade campagne te vergroten.

Op het Vrijwilligersfestival in Blijdorp op 22 juni konden bezoekers van de stand van Rotterdam Fairtrade meedingen naar de mand door de waarde ervan te schatten. Ruim 300 bezoekers maakten hiervan gebruik, de prijswinnares zat er maar 2 cent naast. Mevrouw Van de Klift doet regelmatig boodschappen bij de Wereldwinkels in Lage Land en in de Groene Passage. Op de vraag hoe het kwam dat juist zij gewonnen had antwoordde de nuchtere Rotterdamse: “tja, gewoon opletten hè?”. Mevrouw Van de Klift heeft ook een rondleiding door het stadhuis gekregen. De bode die deze heeft verzorgd bleek een oude bekende: zij waren 35 jaar geleden collega’s in een verpleegtehuis.

Mevrouw van de Klift heeft toegezegd zich de komende tijd in te willen zetten voor de campagne Rotterdam Fairtrade. Gezamenlijk maken we het verschil voor de boeren en producenten van de Fairtrade producten!

Fairtrade Gemeente

De titel van Fairtrade Gemeente past bij de plannen van het college om de stad schoner, groener, gezonder en economisch sterker te maken. Fairtrade, eerlijke handel, is ook duurzame handel. Als Fairtrade gemeente, geeft Rotterdam een vervolg op de conferentie World Alliance of Cities Against Poverty (WACAP) van februari 2010. Bovendien heeft de gemeenteraad in november 2009 al uitgesproken voorstander te zijn van Rotterdam Fairtrade Gemeente. Als onderdeel van het programma Duurzaam koopt de gemeente zelf fairtrade producten. Daarnaast wil Rotterdam stimuleren dat er meer eerlijke producten worden verkocht en dat bedrijven en instellingen Fairtrade producten gebruiken.

 

Gerelateerde artikelen

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_5620.jpg