Rotterdam wordt Fairtrade Gemeente

Op 29 juni heeft wethouder Alexandra van Huffelen (Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte) op het Stadhuis een mand met Fairtrade producten uitgereikt aan prijswinnares Joke van de Klift. De wethouder heeft daar de ambitie bevestigd dat Rotterdam Fairtrade Gemeente wordt en ondersteunt allerlei initiatieven om de bekendheid van de Fairtrade campagne te vergroten.

Op het Vrijwilligersfestival in Blijdorp op 22 juni konden bezoekers van de stand van Rotterdam Fairtrade meedingen naar de mand door de waarde ervan te schatten. Ruim 300 bezoekers maakten hiervan gebruik, de prijswinnares zat er maar 2 cent naast. Mevrouw Van de Klift doet regelmatig boodschappen bij de Wereldwinkels in Lage Land en in de Groene Passage. Op de vraag hoe het kwam dat juist zij gewonnen had antwoordde de nuchtere Rotterdamse: “tja, gewoon opletten hè?”. Mevrouw Van de Klift heeft ook een rondleiding door het stadhuis gekregen. De bode die deze heeft verzorgd bleek een oude bekende: zij waren 35 jaar geleden collega’s in een verpleegtehuis.

Mevrouw van de Klift heeft toegezegd zich de komende tijd in te willen zetten voor de campagne Rotterdam Fairtrade. Gezamenlijk maken we het verschil voor de boeren en producenten van de Fairtrade producten!

Fairtrade Gemeente

De titel van Fairtrade Gemeente past bij de plannen van het college om de stad schoner, groener, gezonder en economisch sterker te maken. Fairtrade, eerlijke handel, is ook duurzame handel. Als Fairtrade gemeente, geeft Rotterdam een vervolg op de conferentie World Alliance of Cities Against Poverty (WACAP) van februari 2010. Bovendien heeft de gemeenteraad in november 2009 al uitgesproken voorstander te zijn van Rotterdam Fairtrade Gemeente. Als onderdeel van het programma Duurzaam koopt de gemeente zelf fairtrade producten. Daarnaast wil Rotterdam stimuleren dat er meer eerlijke producten worden verkocht en dat bedrijven en instellingen Fairtrade producten gebruiken.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5615.jpg