Fairtrade week in Rotterdam begint stormachtig

Terwijl de storm over ons land raasde, genoot maandagochtend een aantal Rotterdammers van een (h)eerlijk Fairtrade ontbijt. Onder hen ondernemers van de Groene Passage, leden van de werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’ en een aantal geïnteresseerde burgers.

Helaas moest Wethouder Alexandra van Huffelen wegens verplichtingen  in Den Haag verstek laten gaan bij het startschot van de ‘Fairtrade Week’ in Rotterdam

Het ontbijt werd in de Groene Passage gehouden omdat Winkelcentrum De Groene Passage zeer hard op weg is om de titel ‘Fairtrade winkelcentrum’ te bemachtigen. Buiten waaide het stevig, binnen werd stevig gediscussieerd over Fairtrade en hoe Fairtrade in Rotterdam verder kan worden uitgebouwd.

In december 2012 ontving de gemeente Rotterdam de titel ‘Fairtrade Gemeente’, wat betekent dat in Rotterdam winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de Gemeente Rotterdam zelf samen werken aan meer eerlijke handel.

In Rotterdam zet de Werkgroep ‘Rotterdam Fairtrade’ zich in om de titel ‘Fairtrade Gemeente’ te behouden en om fairtrade in Rotterdam vanzelfsprekend te maken.

De werkgroep vertelt graag meer over het belang van eerlijke handel en hoe bedrijven, instellingen en de bewoners van Rotterdam hieraan kunnen bijdragen en had daarom dit ontbijt georganiseerd.

Fairtrade maakt het verschil en helpt, o.a. door het garanderen van een eerlijke prijs, boeren en producenten zichzelf te ontwikkelen en een menswaardig bestaan op te bouwen.

De Fairtrade Week vindt dit jaar voor de zevende keer op rij plaats. Van 26 oktober t/m 3 november staat alles in het teken van Fairtrade. Een week lang wordt Nederland geprikkeld om Fairtrade producten op de boodschappenlijst te zetten.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_3293.jpg