Feestelijke afsluiting van het jaar

De jaarwisseling is een feest voor iedereen. Om ook dit jaar Oud en Nieuw goed te laten verlopen, nemen de gemeente Rotterdam, de politie, het Openbaar Ministerie en de brandweer verschillende maatregelen.

Zo is er op diverse plekken in de stad extra toezicht door politie en Stadstoezicht. Overlastgevers, die door de politie na 20.00 uur worden aangehouden, brengen de jaarwisseling in de cel door. Iedereen die het politiebureau verlaat, weet waar hij of zij aan toe is, bijv. een boete, een datum voor een rechtszitting of een taakstraf. Naast de maatregelen vanuit de veiligheidspartners roept de gemeente bewoners op mee te helpen met het feestelijk laten verlopen van de jaarwisseling. Rotterdam luidt 2011 uit met vuurwerk op de Maas voor iedereen, die dit feest wil meevieren.

 

Terugdringen van vernielingen
De gemeente neemt verschillende maatregelen om het aantal vernielingen terug te dringen. De Roteb sluit 850 afvalcontainers af. De RET schermt op oudejaarsdag vanaf 15.00 uur de verkoopautomaten af. Deze gaan op 1 januari rond 10.00 uur weer open. De laatste rit van bussen, trams en metro’s start op oudejaarsdag om ongeveer 20.00 uur. Vanaf deze tijd sluit de RET ook sommige metrostations af. De gemeente vraagt aan bewoners om vernielingen te melden  In geval van heterdaad kan dat bij het alarmnummer 112. Is geen directe actie noodzakelijk, maar hebben bewoners belangrijke informatie, dan kan worden gebeld met 0900- 8844. Anoniem melden kan ook: Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie gebruikt camerabeelden bij het opsporen en vervolgen van daders van strafbare feiten. Als mensen beelden hebben van vernielingen kunnen zij contact opnemen met de politie (0900-8844).

Bij vandalisme doet de gemeente altijd aangifte en wordt het schadebedrag verhaald op de dader. Waar mogelijk gebeurt dit direct. Op 1 januari begint de Roteb met het opruimen van achtergebleven vuurwerkresten en gaan de afgesloten containers weer open.

Oudejaarsavond: een feest!
Bewoners kunnen helpen om de jaarwisseling feestelijk te laten verlopen. Zo kunnen zij losse spullen (zoals grofvuil) rondom hun huis weghalen, de kerstboom naar het Milieupark brengen en na het afsteken van vuurwerk de vuurwerkresten opruimen.

Op 29, 30 en 31 december 2011 is de verkoop van vuurwerk toegestaan aan personen van 16 jaar en ouder. Het afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december 2011 vanaf 10.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari 2012. Voor wie zelf geen vuurwerk wil afsteken, is er om middernacht een mooi vuurwerk op de Maas. De meest geschikte locatie om de vuurwerkshow te zien, is de Boompjeskade.

 

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
P1000391.jpg