Feestelijke afsluiting van het jaar

De jaarwisseling is een feest voor iedereen. Om ook dit jaar Oud en Nieuw goed te laten verlopen, nemen de gemeente Rotterdam, de politie, het Openbaar Ministerie en de brandweer verschillende maatregelen.

Zo is er op diverse plekken in de stad extra toezicht door politie en Stadstoezicht. Overlastgevers, die door de politie na 20.00 uur worden aangehouden, brengen de jaarwisseling in de cel door. Iedereen die het politiebureau verlaat, weet waar hij of zij aan toe is, bijv. een boete, een datum voor een rechtszitting of een taakstraf. Naast de maatregelen vanuit de veiligheidspartners roept de gemeente bewoners op mee te helpen met het feestelijk laten verlopen van de jaarwisseling. Rotterdam luidt 2011 uit met vuurwerk op de Maas voor iedereen, die dit feest wil meevieren.

 

Terugdringen van vernielingen
De gemeente neemt verschillende maatregelen om het aantal vernielingen terug te dringen. De Roteb sluit 850 afvalcontainers af. De RET schermt op oudejaarsdag vanaf 15.00 uur de verkoopautomaten af. Deze gaan op 1 januari rond 10.00 uur weer open. De laatste rit van bussen, trams en metro’s start op oudejaarsdag om ongeveer 20.00 uur. Vanaf deze tijd sluit de RET ook sommige metrostations af. De gemeente vraagt aan bewoners om vernielingen te melden  In geval van heterdaad kan dat bij het alarmnummer 112. Is geen directe actie noodzakelijk, maar hebben bewoners belangrijke informatie, dan kan worden gebeld met 0900- 8844. Anoniem melden kan ook: Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie gebruikt camerabeelden bij het opsporen en vervolgen van daders van strafbare feiten. Als mensen beelden hebben van vernielingen kunnen zij contact opnemen met de politie (0900-8844).

Bij vandalisme doet de gemeente altijd aangifte en wordt het schadebedrag verhaald op de dader. Waar mogelijk gebeurt dit direct. Op 1 januari begint de Roteb met het opruimen van achtergebleven vuurwerkresten en gaan de afgesloten containers weer open.

Oudejaarsavond: een feest!
Bewoners kunnen helpen om de jaarwisseling feestelijk te laten verlopen. Zo kunnen zij losse spullen (zoals grofvuil) rondom hun huis weghalen, de kerstboom naar het Milieupark brengen en na het afsteken van vuurwerk de vuurwerkresten opruimen.

Op 29, 30 en 31 december 2011 is de verkoop van vuurwerk toegestaan aan personen van 16 jaar en ouder. Het afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december 2011 vanaf 10.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari 2012. Voor wie zelf geen vuurwerk wil afsteken, is er om middernacht een mooi vuurwerk op de Maas. De meest geschikte locatie om de vuurwerkshow te zien, is de Boompjeskade.

 

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_5812.jpg