Feestelijk 2013 tegemoet

De jaarwisseling moet voor alle Rotterdammers een feest zijn. De bewoners van de stad kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren. “Want,” zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb, “een leuk oud en nieuw is de verantwoordelijkheid van iedereen in de stad.”

Ook de gemeente en de politie nemen de nodige maatregelen om Oud & Nieuw feestelijk en veilig te laten verlopen. Vanaf 23.00 uur is iedereen welkom om naar de grote vuurwerkshow bij de Erasmusbrug te komen kijken.

 

Om de eigen omgeving klaar te maken voor de jaarwisseling kunnen bewoners losse spullen, zoals grofvuil, zelf weghalen rond hun huis en de kerstboom naar het milieupark brengen. De gemeente begint op nieuwjaarsdag direct met het opruimen van de stad. Bewoners kunnen meehelpen door na het afsteken van vuurwerk de vuurwerkresten op te ruimen.

Maatregelen
De gemeente Rotterdam doet er, samen met de veiligheidspartners, alles aan om ervoor te zorgen dat de jaarwisseling feestelijk verloopt. Zo is er op diverse plekken in de stad extra toezicht door politie en stadswachten. Daarnaast worden alle parkeermeters afgesloten en in een deel van de stad de afvalcontainers. Wanneer een container is afgesloten vraagt de gemeente aan bewoners het afval thuis te bewaren totdat de container weer open is. Bij een afgesloten parkeermeter hoeft tijdelijk niet betaald te worden voor het parkeren.

Op oudejaarsdag starten de laatste ritten van de RET om ongeveer 20.00 uur. Vanaf deze tijd sluit de RET ook sommige metrostations af.

De gemeente en politie vragen bewoners ongeregeldheden te melden. Dat kan bij het alarmnummer 112. Is geen directe actie noodzakelijk, dan kan gebeld worden met 0900- 8844. Anoniem melden kan ook: Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vuurwerk
Op 29, 30 en 31 december 2012 is de verkoop van vuurwerk toegestaan. Let bij het kopen van vuurwerk op de leeftijdsgrenzen. Het afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december 2012 vanaf 10.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari 2013. Voor wie zelf geen vuurwerk wil afsteken, is er om middernacht een mooi vuurwerk op de Maas. De meest geschikte locatie om de vuurwerkshow te zien, is de Boompjeskade.

 

 

Gerelateerde artikelen

Containerbar Noord

Nu de pop-upbar Containerbar Noord zeker tot september niet kan plaatsvinden, komt de organisatie met een tof alternatief. Twee cafés aan het Noordplein worden verbouwd tot één bar met een groot, gezellig terras.

De man achter Containerbar Noord, Frankie Dros, werkt hierbij samen met horecaondernemer Ron de Jong van Bokaal en De Gele Kanarie. Samen verbouwen ze Café Noorderbrug en Café Marietje tot een nieuwe hotspot die Containerbar Noord gaat heten.

Levendigheid

Containerbar Noord zou dit jaar een vergunning van een half jaar krijgen, maar dat gaat nu dus niet door. Met deze nieuwe bar hopen de mannen de levendigheid op het Noordplein te vergroten. De bar opent in juli of augustus.

 
CHANGEZ #4 – Kledingruil

Kledingruil - 14 maart - Van ruilen komt geen huilen! 70% van de Nederlanders heeft gemiddeld 20 ongebruikte kleding-stukken in zijn kast liggen. Doodzonde, dus hoog tijd om te SWAPPEN in BlueCity! Dat doen we onder het genot van muziek, lekkere drankjes van Thijsthee & VET & LAZY en een goed gesprek over duurzaamheid in de mode industrie. Deze editie ook met kinderkleding!

 
Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
IMG_0502.jpg