Forse ingrepen bij Rotterdamse sociale dienst op komst

Het stadsbestuur van Rotterdam gaat drastisch ingrijpen in de werkwijze van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe). Het college wil snel af van gesubsidieerde banen en re-integratiebureaus.
Bezuinigingen van het Rijk en een tekort van meer dan 100 miljoen op de bijstandsbegroting nopen het college tot hard ingrijpen. Hoe het pakket aan bezuinigingen er precies zal uitzien is nog niet bekend, maar vast staat al wel dat de maatregelen ver zullen gaan.
Zo hoopt het stadsbestuur versneld een einde te maken aan de gesubsidieerde banen, zegt wethouder Arbeidsmarkt Korrie louwes (D66).

Vrijwilligerswerk
Om mensen die zelf maar moeilijk werk kunnen vinden aan een baan te helpen, heeft het college de hoop gevestigd op afspraken met het bedrijfsleven. Wie echt niet aan werk kan komen, moet desnoods vrijwilligerswerk gaan doen. Te duur geachte re-integratiebureaus worden bovendien niet meer ingehuurd.

Eerste werkdag Florijn
Voormalig wethouder van Sociale Zaken Dominic Schrijer stapte onlangs noodgedwongen op na onenigheid over de hoogte van de bezuinigingen met de rest van de wethouders én zijn eigen PvdA.
Schrijers kersverse opvolger Marco Florijn zal de plannen volgende week officieel presenteren aan de gemeenteraad. Later vandaag zal hij worden geïnstalleerd als wethouder.
Bron: rijnmond.nl

 

Gerelateerde artikelen

Groot deel Rotterdamse woningvoorraad onvoldoende toekomstbestendig

Gemeente wil landelijk stadsvernieuwingsfonds en heeft 3 miljard euro nodig - Een groot deel van de particuliere woonvoorraad in Rotterdam moet toekomstbestendig worden gemaakt. Voor tienduizenden Rotterdamse woningeigenaren in met name de kwetsbare wijken is de stapeling van opgaven onbetaalbaar. Bij deze woningen gaat het bijvoorbeeld om funderingsherstel, achterstallig onderhoud, verduurzaming en de overstap naar aardgasvrij.
Dit blijkt uit een onderzoek naar de vitaliteit van 164.000 particuliere woningen in Rotterdam.  Rotterdam is de eerste gemeente die zo’n grootschalig onderzoek heeft gedaan.

 
3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

 
Meer ruimte voor de fiets

In de binnenstad van Rotterdam komen nog dit jaar 1500 tot 2000 extra plekken om je fiets te stallen. Rond de zomer komen er 1100 fietsparkeerplekken bij het Centraal Station op de Conradstraat. Daarbij komen er meer dan 200 tijdelijke plekken bij op de Karel Doormanstraat, de Kruiskade en de Westblaak. In een leegstaande winkel op de hoekvan de Lijnbaan en Weena-Zuid opent in juni een tijdelijke stalling met ruimte voor 450 fietsen. Alle plannen staan in de Fietsparkeerstrategie die door het college is vastgesteld.

 

 
IMG_5498.jpg