Rotterdam adviseert OCW: Tuindorp Vreewijk rijksmonument

Feijenoord

Rotterdam adviseert aan het OCW om van Tuindorp Vreewijkeen  rijksmonument te maken. Tuindorp Vreewijk wordt wat de gemeente Rotterdam betreft een rijksmonument. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft hierover positief geadviseerd aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Lees meer...

 

75 jaar De Kuip

Feijenoord

Tot aan het eind van het jaar ontkom je in De Kuip niet aan het 75-jarig bestaan van het stadion. Ter gelegenheid van het jubileum worden vanaf vandaag, 27 maart, bij alle bijzondere elementen in het stadion informatiepanelen geplaatst en kun je via een fototentoonstelling alles te weten komen over de geschiedenis van De Kuip.

Lees meer...

 

opZuinig! op Midwinterfestival zaterdag 21 januari

Feijenoord

Het Rotterdams Milieucentrum is met het opZuinig! energiebesparingsproject aanwezig tijdens het Midwinterfestival in Vreewijk op zaterdag 21 januari. In de tent op de hoek van De Dreef en de Groenezoom is alle informatie te verkrijgen over energiebesparing en ‘duurzaamheid’ in eigen huis.

Lees meer...

 

Expo over de stadshavens in Rotterdam

Feijenoord

Expositie over de Rotterdamse Stadshavens, een ontwikkelingsproject van de binnenstedelijke havens; Rijn/Maashaven, Waal/Eemhaven, Merwehaven/Vierhavens en het RDM-terrein. Een grote maquette toont de havens en plannen.

Lees meer...

 

Havenbedrijf lanceert fietskaarten stadshavens

Feijenoord

Pierewaaien. Onder de naam Pierewaaien 1, 2 en 3 komt het Havenbedrijf met drie nieuwe fietskaarten over fietsroutes in respectievelijk Heijplaat (6 kilometer), Waalhaven (14,5 kilometer) en Katendrecht (15 kilometer).

Lees meer...

 

Colosseum Festival in West-Varkenoordse park

Feijenoord

Opening van het Colosseum Festival in Feijenoord. Een kolossaal evenement met muziek, kunst en eten in één Amfi-theater Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september 2011 barst het Colosseumfestival los in het West-Varkenoordse park.

Lees meer...

 
Meer artikelen...

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_5615.jpg