75 jaar De Kuip

Feijenoord

Tot aan het eind van het jaar ontkom je in De Kuip niet aan het 75-jarig bestaan van het stadion. Ter gelegenheid van het jubileum worden vanaf vandaag, 27 maart, bij alle bijzondere elementen in het stadion informatiepanelen geplaatst en kun je via een fototentoonstelling alles te weten komen over de geschiedenis van De Kuip.

Wie niets wil missen van de Jubileumtentoonstelling in De Kuip, kan vanaf 27 maart deelnemen aan speciale Jubileumrondleidingen door het stadion. Tijdens deze rondleidingen, waarin onder meer alle onderdelen van de tentoonstelling aan bod komen, staan bijzondere persoonlijke verhalen over het stadion centraal.

Ooit begonnen als project om Rotterdamse werkelozen aan de slag te helpen, later uitgegroeid tot een voetbalmonument.

Even een korte geschiedenis. Toenmalig directeur van Feyenoord Leendert van Zandvliet kwam op het idee voor een nieuw stadion. Na flink wat geonderhndel over de financiele haalbaarheid werd besloten het stadion te bouwen. Leendert van der Vlugt was de architect van De Kuip. Op 27 maart 1937 kon de eerste wedstrijd worden gespeeld. Er werd niet geopend met een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal maar met een vriendschappelijke wedstrijd. 40.000 mensen om Feyenoord met 5-2 van Beerschot (België) te zien winnen. Op 2 mei 1937 volgt dan de wedstrijd Nederland - België (1-0). (Bron: deweekkrant.nl)

De bouw van het stadion was ooit de droom van Feyenoord-voorzitter Leen van Zandvliet. Ontworpen door architect Leendert van der Vlugt begon de bouw van De Kuip in 1935. De opening was op 27 maart 1937. Het stadion werd tot drie keer toe van de slopershamer gered. Nadat in de jaren '90 betonrot en erosie toesloeg werd uiteindelijk besloten om het te renoveren.

 

Gerelateerde artikelen

Rrrollend Foodtruck Festival Rotterdam

Rrrollend Foodtruck festival trekt ook dit jaar weer door Nederland. Een festival waar je samen met je gezin, familie en/of vrienden heerlijk kan eten en drinken.
Rotterdam - Museumpark - 13 t/m 15 september

 
‎Muziek op de Rotte‎ aan Muziek op de Rotte 2019

Vanavond om 18.00 uur openen we Muziek op de Rotte 2019! En we gaan het hele weekend door met fijne muziek uit de hele wereld en gezellige mensen op een prachtige locatie in de zon! De toegang is 3 dagen lang gewoon helemaal gratis!

 
De openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS

De Openingsfilm is bekend! Met grote trots presenteren we de openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS: Hope for the Future
Deze indrukwekkende film is een prachtig portret over de unieke eilandengroep midden in de Stille Oceaan bij Ecuador. Het is een film vol schitterende beelden van ongerepte natuur en bijzondere diersoorten, zoals de Galapagos pinguïns, hamerhaaien, Blue Footed Boobies en de grootste schildpadden ter wereld.

 
P1020004.jpg