Rijnhavenbrug geeft toegang tot het centrum

Katendrecht

Dolf Jansen praatte het geheel op onnavolgbare wijze aan elkaar, Brigitte Kaandorp strooide zand op de Rijnhavenbrug om de gladheid te bestrijden en Joris Lutz probeerde dapper op de Zuidzijde een honderdtal kinderen met toeters en bellen in bedwang te houden.

De Rijnhavenbrug geeft de bewoners van Katendrecht een korte verbinding met het centrum en de Wilhelminapier. De opening was ondanks de koude zeer druk bezocht. Een matig zonnetje zorgde voor het extra beetje sfeer en warmte.

De nieuwe verbinding is vandaag geopend door cabaretiers Dolf Jansen en Brigitte Kaandorp, bewoners en ondernemers van Katendrecht en de Wilheminapier, wethouder Hamit Karakus en dagelijks bestuurder Turan Yazir van de deelgemeente Feijenoord. Met een scheepshoorn als 'begeleidingsmuziek' werd met druk op de knop de brug voor de eerste keer neergelaten.

Tijdens de openingsmiddag interviewde Dolf Jansen op geheel eigen wijze enkele aanwezigen en daagde hij Brigitte Kaandorp uit om ook haar zegje te doen over de nieuwe culturele hotspot die op de zuidoever is ontstaan. De cabaretiers waren aanwezig omdat zij deze week optreden in het Nieuwe Luxor (Kaandorp) op de Wilhelminapier en in Theater Walhalla (Jansen) op Katendrecht optreden.

Rotterdam Zuid is een mooie brug rijker. Met veel kabaal en onder het toeziend oog van veel belangstellenden is woensdagmiddag de brug over de Rijnhaven voor het eerst neergelaten. De 160 meter lange brug verbindt de Wilhelminapier met Katendrecht en vergroot daarmee de aantrekkelijkheid van beide gebieden.

 

 

 

De Rijnhavenbrug

 

 

Gerelateerde artikelen

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
IMG_5987.jpg