Rijnhavenbrug geeft toegang tot het centrum

Katendrecht

Dolf Jansen praatte het geheel op onnavolgbare wijze aan elkaar, Brigitte Kaandorp strooide zand op de Rijnhavenbrug om de gladheid te bestrijden en Joris Lutz probeerde dapper op de Zuidzijde een honderdtal kinderen met toeters en bellen in bedwang te houden.

De Rijnhavenbrug geeft de bewoners van Katendrecht een korte verbinding met het centrum en de Wilhelminapier. De opening was ondanks de koude zeer druk bezocht. Een matig zonnetje zorgde voor het extra beetje sfeer en warmte.

De nieuwe verbinding is vandaag geopend door cabaretiers Dolf Jansen en Brigitte Kaandorp, bewoners en ondernemers van Katendrecht en de Wilheminapier, wethouder Hamit Karakus en dagelijks bestuurder Turan Yazir van de deelgemeente Feijenoord. Met een scheepshoorn als 'begeleidingsmuziek' werd met druk op de knop de brug voor de eerste keer neergelaten.

Tijdens de openingsmiddag interviewde Dolf Jansen op geheel eigen wijze enkele aanwezigen en daagde hij Brigitte Kaandorp uit om ook haar zegje te doen over de nieuwe culturele hotspot die op de zuidoever is ontstaan. De cabaretiers waren aanwezig omdat zij deze week optreden in het Nieuwe Luxor (Kaandorp) op de Wilhelminapier en in Theater Walhalla (Jansen) op Katendrecht optreden.

Rotterdam Zuid is een mooie brug rijker. Met veel kabaal en onder het toeziend oog van veel belangstellenden is woensdagmiddag de brug over de Rijnhaven voor het eerst neergelaten. De 160 meter lange brug verbindt de Wilhelminapier met Katendrecht en vergroot daarmee de aantrekkelijkheid van beide gebieden.

 

 

 

De Rijnhavenbrug

 

 

Gerelateerde artikelen

Rrrollend Foodtruck Festival Rotterdam

Rrrollend Foodtruck festival trekt ook dit jaar weer door Nederland. Een festival waar je samen met je gezin, familie en/of vrienden heerlijk kan eten en drinken.
Rotterdam - Museumpark - 13 t/m 15 september

 
‎Muziek op de Rotte‎ aan Muziek op de Rotte 2019

Vanavond om 18.00 uur openen we Muziek op de Rotte 2019! En we gaan het hele weekend door met fijne muziek uit de hele wereld en gezellige mensen op een prachtige locatie in de zon! De toegang is 3 dagen lang gewoon helemaal gratis!

 
De openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS

De Openingsfilm is bekend! Met grote trots presenteren we de openingsfilm voor het komende WFFR: GALAPAGOS: Hope for the Future
Deze indrukwekkende film is een prachtig portret over de unieke eilandengroep midden in de Stille Oceaan bij Ecuador. Het is een film vol schitterende beelden van ongerepte natuur en bijzondere diersoorten, zoals de Galapagos pinguïns, hamerhaaien, Blue Footed Boobies en de grootste schildpadden ter wereld.

 
IMG_0690.jpg