Hoerenlopertje wordt Boerenloper voor 1 dag

Katendrecht

Ontbijten op de Rijnhavenbrug. Voorjaarsfestival Zaait! op Katendrecht begint de dag avontuurlijk. Het Zaait! festival begint op zaterdag 12 mei met een heerlijk en avontuurlijk ontbijt, midden op de nagelnieuwe Rijnhavenbrug.

Het ontbijt wordt verzorgd door de Warmoesmarkt, de lekkerste buurtwinkel van Katendrecht en omstreken. Speciaal voor deze dag wordt de Rijnhavenbrug omgedoopt tot Boerenloper.

Het ontbijt begint om 09.30 en duurt tot 10.30 uur. Het kost €8,50. Het prachtige uitzicht is bij de prijs inbegrepen. Reserveren kan via de Warmoesmarkt: tel. 010-484.55.75

Om tien uur barst het festival zelf los op de Kaap, rondom het Deliplein. Zaait! is gratis toegankelijk. Onder het mom ‘Geen Woorden maar Zaden’ zullen hobbykwekers, scholieren, doe-het-zelf-tuinders en professionals uit de regio hun eigengekweekte moes- en nutsplanten en zaden aanbieden op de Rotterdamse Moesplantenmarkt, een vrijmarkt voor liefhebbers van eetbaar groen.

Uiteraard maken de Rotterdamse Oogstmarkt en het Schafthof ook weer deel uit van het programma met heerlijkheden uit de regio en Kaapse culinaire hoogstandjes. Naast lekker eten is er een kinderprogramma met lessen in groen kattekwaad,  zaadbommen en guerilla gardening, de Geen-Woorden-Maar-Zaden-bibliotheek, muzikaal vertier van lokaal talent en kunnen bezoekers op pad met een van de tours..

 

 

Gerelateerde artikelen

Artistieke afsluiter van je Museumnacht010

De nachten zijn stil in Rotterdam. Uitgestorven. Jij - artistieke doorzakker - denkt dat het anders kan. Nee, anders moet. De zon zien ondergaan én zien opkomen. Op een plek waar iedereen kan zijn wie ze zijn. Een safe space. Daar, aan het rafelrandje van de stad gaat het gebeuren.

Weelde, AVL Mundo, Motel Mozaique Festival, KLAUW & AMPFEMININE bevragen wat het Rotterdamse nachtleven moet zijn. Van debat tot performances, en van multimediakunst tot elektronische deuntjes in de vroege uurtjes. Hoe maken we de nacht inclusiever, veiliger en progressiever? Je herontdekt, bevraagt en ervaart het nachtleven op de artistieke afterparty van Museumnacht010.

 

 

 

 

 
ART ROTTERDAM 2020

Art Rotterdam 6-9 februari 2020 - Een week waarin de stad haar deuren opent en u het beste biedt op het gebied van kunst, design en architectuur. Gedurende de hele week bruist de stad met speciale openingen, tentoonstellingen in de musea en kunstinstellingen, lezingen, rondleidingen, performances, debatten, pop-up shows, muzikale events en diverse beurzen.

 
49ste International Film Festival Rotterdam

22 januari – 2 februari 2020 - Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen

 
P1020004.jpg