Zondagsmarkt in Rotterdam niet echt gezellig

Op de zondag ( vanaf 3 april tot 25 september) kunt u de centrum markt van Rotterdam bezoeken. Tijden 12.00 tot 17.00 uur. U kunt er terecht voor een mooie bos bloemen, verse groenten, een heerlijk stuk kaas, hippe tassen en nog veel meer.

De Zondagsmarkt is geen gewone markt, maar een funmarkt voor het héle gezin.

In het midden is een verblijfsruimte, een city lounge met kramen waar u kunt genieten van allerlei overheerlijke versnaperingen en er is een draaimolen – een fijne plek om even neer te zakken met het héle gezin.

Dat klinkt erg mooi allemaal volgens city / trendwatcher JayDay. Een wereldstad als Rotterdam zou toch wel iets bijzonders neer moeten kunnen zetten als "Zondagsmarkt". Elke zich respecterende stad heeft een Zondagsmarkt waar je met veel plezier heengaat en je wel wat tijd kan doorbrengen.

Wat biedt Rotterdam.

Nou, om te beginnen een city lounge, alleen het woord al doet het hart sneller kloppen. Helaas, het gaat hier over een beperkt aantal tafeltjes en stoelen waar je de gekochte versnapering kan verteren. Bij 3 of 4 kraampjes kan je een keuze maken. Waar gesproken wordt over "allerlei overheerlijke versnaperingen" is mijns inziens toch wel sprake van enige overdrijving danwel een verslaggever die de wijde wereld nog moet intrekken en het nodige heeft te ontdekken. "Een funmarkt voor het héle gezin", nou, daar denken de meeste mensen toch wel anders over, meer als een miniatuur draaimolen heb ik niet kunnen ontdekken. Het is een beetje als de kerstmarkt, hetzelfde, net niet enerverend. Laten we het zo zeggen, de zaterdagmarkt is vele malen gezelliger.

 

 

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_2365.jpg