Stadslandbouw in Rotterdam

Op 5 december zal Alexandra van Huffelen, wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte, het rapport ‘Ruimte voor Stadslandbouw in Rotterdam’, in ontvangst nemen. Onderzoeker Paul de Graaf brengt in het rapport in kaart welke kansen er liggen voor de ontwikkeling van stadslandbouw in de Maasstad.

In 2007 werd Eetbaar Rotterdam opgericht. Als expertisegroep ontwikkelde zij een visie op professionele stadslandbouw, met een stadsboer die zijn boterham verdient met boeren in de stad. Deze ondernemende boer kan volgens Eetbaar Rotterdam dienen als aanjager van een lokale stadslandbouwcultuur en duurzame vernieuwing van de stad.

Vier jaar later is stadslandbouw een bekende term geworden die te pas en te onpas wordt gebruikt in relatie tot de problemen waar stad en landbouw mee te maken hebben. In die tijd heeft Eetbaar Rotterdam zich ontwikkeld tot een onafhankelijke bron van kennis en expertise op het gebied van stadslandbouw.

Komende maandag presenteert mede-oprichter en onderzoeker Paul de Graaf het onderzoek dat hij in samenwerking met de andere initiatiefnemers van Eetbaar Rotterdam heeft gedaan naar kansen voor stadslandbouw in Rotterdam. Dit onderzoek biedt een ruimtelijke uitwerking van de visie van Eetbaar Rotterdam en een model voor organische stedelijke ontwikkeling die ook voor andere steden interessant is.

Het symposium “Ruimte voor Stadslandbouw in Rotterdam” brengt partijen bij elkaar uit stad en landbouw om met hen de uitkomsten van het onderzoek te bespreken en te komen tot nieuwe samenwerkingsverbanden gericht op realisatie van professionele stadslandbouw.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
P1050318.jpg