Stadslandbouw in Rotterdam

Op 5 december zal Alexandra van Huffelen, wethouder Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte, het rapport ‘Ruimte voor Stadslandbouw in Rotterdam’, in ontvangst nemen. Onderzoeker Paul de Graaf brengt in het rapport in kaart welke kansen er liggen voor de ontwikkeling van stadslandbouw in de Maasstad.

In 2007 werd Eetbaar Rotterdam opgericht. Als expertisegroep ontwikkelde zij een visie op professionele stadslandbouw, met een stadsboer die zijn boterham verdient met boeren in de stad. Deze ondernemende boer kan volgens Eetbaar Rotterdam dienen als aanjager van een lokale stadslandbouwcultuur en duurzame vernieuwing van de stad.

Vier jaar later is stadslandbouw een bekende term geworden die te pas en te onpas wordt gebruikt in relatie tot de problemen waar stad en landbouw mee te maken hebben. In die tijd heeft Eetbaar Rotterdam zich ontwikkeld tot een onafhankelijke bron van kennis en expertise op het gebied van stadslandbouw.

Komende maandag presenteert mede-oprichter en onderzoeker Paul de Graaf het onderzoek dat hij in samenwerking met de andere initiatiefnemers van Eetbaar Rotterdam heeft gedaan naar kansen voor stadslandbouw in Rotterdam. Dit onderzoek biedt een ruimtelijke uitwerking van de visie van Eetbaar Rotterdam en een model voor organische stedelijke ontwikkeling die ook voor andere steden interessant is.

Het symposium “Ruimte voor Stadslandbouw in Rotterdam” brengt partijen bij elkaar uit stad en landbouw om met hen de uitkomsten van het onderzoek te bespreken en te komen tot nieuwe samenwerkingsverbanden gericht op realisatie van professionele stadslandbouw.

 

Gerelateerde artikelen

Aardappel Oogst Festival! 13 oktober

''Mama, hoe groeit patat?'' - Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival! Dit jaar keren we terug naar hartje Rotterdam, op de groenstrook naast de Markthal.
Ook dit jaar wordt er weer geld ingezameld voor een goed doel: De Voedselbank. Doneer jij ook een Brammetje?

 
World Food Festival (WFF) 11, 12, 13 oktober

WFF is een publieksfestival over voedsel en de herkomst daarvan. Het laat mensen kennismaken met de vele aspecten van voedsel dat in onze regio wordt geproduceerd, veredeld, verwerkt, geconsumeerd, gerecycled. 11, 12, 13 oktober

 
Geen Daden Maar Woorden Festival

Op zaterdagavond 12 oktober 2019 vindt Geen Daden Maar Woorden Festival plaats op Katendrecht in Rotterdam. Het wordt een avond vol literatuur, muziek en spoken word, waarbij jong talent in de spotlights staat. Op vier locaties rondom het Deliplein, Katendrecht: Kantine en Kleine Walhalla, Kopi Soesoe en Zaak Acht.
Zaterdagavond 12 oktober van 20:00u tot 0:00u.

 
P1050318.jpg