Stadsinitiatief "uit je eigenstad"

ETEN WAT DE STAD SCHAFT - Boodschappen doen terwijl de boer binnenloopt met een nieuwe lading spinazie, broccoli en wortelen. Verbouwd op een steenworp afstand van je eigen huis. Op het land scharrelen kippen en in de loods worden tilapia en meerval diervriendelijk gekweekt. Aardbeien, frambozen, bramen en bessen groeien het hele jaar door in speciale teeltbakken.

Dat is stadslandbouw en wordt straks werkelijkheid in Rotterdam, bij het Marconiplein. Uit je eigen stad plant, zaait, kweekt en teelt op braakliggende terreinen in de stad. Alles wat  verbouwd wordt, is te koop in de eigen winkel en wordt geserveerd in het restaurant. Gezond, duurzaam, maar vooral lekker eten. En er is nog meer. Oogstfeesten, markten, workshops, kinderactiviteiten en educatieve programma’s vullen de kalender.

Na het Marconiplein volgen Katendrecht, noord en centrum.

Lokaal voedsel

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0651.jpg