Avond van het Stadsinitiatief

Op woensdag 28 november staat de Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis in het teken van ‘De avond van het Stadsinitiatief’. Een energieke avond waarop initiatiefnemers het podium krijgen om hun plan of idee te presenteren aan de board en aan de Rotterdammers. Daarnaast ontmoeten initiatiefnemers ambassadeurs, experts, partners en elkaar om hun plannen te versterken of te verbinden. Ook krijgt de pers de ruimte om te praten met alle aanwezigen. Verantwoordelijk wethouder Korrie Louwes is ook aanwezig om met de plannenmakers in gesprek te gaan.

Programma

De avond van het Stadsinitiatief is van 18.30 tot 22.30 uur in het stadhuis op Coolsingel 40.

18.30 uur         Inloop

19:00 uur         Opening door voorzitter board Marianne van den Anker

19.30 uur         Start presentaties (max 15 x 10 minuten) in Trouwzaal

In Burgerzaal is er de mogelijkheid te netwerken en te spreken met initiatiefnemers, betrokkenen.

Stadsinitiatief
Met het Stadsinitiatief daagt het stadsbestuur Rotterdammers uit om hun grootse ideeën, dromen of wensen voor de stad uit te werken in een concreet plan. De gemeente stelt deze ronde 2,5 miljoen euro beschikbaar. Tot 14 februari 2013 kunnen plannen worden ingediend.

De Rotterdamse stadsinitiatieven

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0387.jpg