Stadsbestuur daagt Rotterdammers uit:Stadsinitiatief

Dinsdag 21 juni is Het Stadsinitiatief Rotterdam van start gegaan. Met Het Stadsinitiatief Rotterdam daagt het stadsbestuur Rotterdammers uit om hun grootse ideeën, dromen of wensen voor de stad uit te werken in een concreet plan. Via rotterdam.nl/stadsinitiatief kunnen Rotterdammers hun stadsinitiatief indienen. De gemeente Rotterdam stelt over de periode van vier jaar geld ter beschikking voor de beste ideeën.

Wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie) wil dat het Stadsinitiatief in de stad gaat leven: “Het Stadsinitiatief moet ervoor zorgen dat Rotterdammers actief een bijdrage gaan leveren. Met dit project willen we Rotterdammers in de gelegenheid stellen om hun grootse droom of idee voor de stad te verwezenlijken. Het gaat om concrete plannen met impact voor een grote groep Rotterdammers. Rotterdam kent een rijke traditie van bewonersinitiatieven. Het Stadsinitiatief stelt Rotterdammers in de gelegenheid om dromen die gedeeld worden door veel Rotterdammers te laten uitgroeien tot iconen die het verschil in de stad kunnen maken.”

Selectieprocedure
Om ideeën haalbaar te maken zijn ambassadeurs aangesteld. Dit zijn prominente Rotterdammers die zorgen dat de plannen zodanig gaan leven dat er investeerders worden gevonden binnen het bedrijfsleven of onder kapitaalkrachtige particulieren. De ambassadeurs zullen de meest kansrijke ideeën oppakken en in de etalage zetten. Ze maken samen met de initiatiefnemer van een concept een concreet plan dat uitgevoerd kan worden.

Uit de inzendingen waar ambassadeurs aan bij hebben gedragen kiest een deskundige jury, de board, de vijf beste initiatieven. De board is onder voorzitterschap van oud-wethouder Marianne van den Anker. De initiatieven worden ingedeeld in thema’s. De thema’s waarop geselecteerd wordt zijn: sportparticipatie, culturele ontwikkeling en bruisende stad. Verder kijkt de board naar het draagvlak. Alle criteria zijn na te lezen op de website van het Stadsinitiatief.) maakt de Daarna zijn de Rotterdammers weer aan zet, want iedereen kan een stem uitbrengen op één van de vijf genomineerden. De Rotterdammers kiezen uiteindelijk zelf welk Stadsinitiatief wordt uitgevoerd.

Stadsinitiatief 2011-2012
Voor het eerste idee hebben Rotterdammers tot 31 december de mogelijkheid hun initiatief in te dienen. Eind februari 2012 presenteert de board een selectie van de vijf beste stadsinitiatieven. In maart 2012 zijn de Rotterdammers aan zet om te stemmen op het beste idee.

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_0075.jpg