Finalisten Stadsinitiatief 2013 bekend

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in LantarenVenster zijn vanmiddag de finalisten van het Stadsinitiatief bekend gemaakt. Popkantoor, Ravottuh, De Groene Marathon, World Wide, Schaatsbaan, Urban Hotspring en Work at School, zijn de initiatieven waar Rotterdammers van 12 jaar en ouder vanaf donderdag 23 mei op kunnen stemmen.

Wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie): “De board heeft een mooi zevental initiatieven genomineerd. De plannen zijn heel divers en inspireren Rotterdammers op verschillende manieren. Er is aandacht voor sport, cultuur, natuur en de kinderen van de stad. Ik ben zeer benieuwd welk initiatief zal winnen.”

Voorzitter van de board Marianne van den Anker: “De Board heeft met veel genoegen een selectie gemaakt uit de 120 plannen en draagt de zeven genomineerde plannen over aan de Rotterdammers die nu hun stem kunnen laten horen. We hebben er vertrouwen in dat veel Rotterdammers op deze plannen gaan stemmen!”

De zeven finalisten op een rij (alfabetische volgorde):

De Groene Marathon

Popkantoor

Ravottuh

World Wide

Schaatsbaan Rotterdam

Urban Hotspring

Work at School

 

Stadsinitiatief, het vervolg

Vanaf 23 mei zijn de Rotterdammers vanaf 12 jaar aan zet. Dan kunnen zij hun stem uitbrengen op hun favoriete initiatief. Op 1 juni is het winnende Stadsinitiatief bekend. De gemeente stelt maximaal € 2,5 miljoen beschikbaar voor dit plan. Daarnaast wordt ook een eigen bijdrage gevraagd. Dit kan een eigen bijdrage in tijd, middelen en/of geld zijn. Als de winnaar minder dan € 2,5 miljoen nodig heeft, gaat het overige budget naar het initiatief dat als tweede, derde, vierde en/of vijfde is geëindigd, mits het initiatief volledig kan worden uitgevoerd. Hierdoor is het mogelijk dat meerdere initiatieven worden uitgevoerd.

Meer over Stadsinitiatief Rotterdam

 

Gerelateerde artikelen

Pop-up restaurant De Maaltuin 9 t/m 19 mei

Van 9 t/m 19 mei verrijst midden in Trompenburg Tuinen pop-up restaurant De Maaltuin.

Een lange eettafel tussen de bijzondere exotische bloemen, planten en bomen, en dat midden in de stad!

Van buitenverblijf naar internationale geroemde tuin

Wat ontstond als buitenverblijf van een van de havenfamilies, is uitgegroeid tot een internationaal bekende botanische tuin. Trompenburg Tuinen in de Rotterdamse wijk Kralingen is een schatkamer vol bijzondere exotische bloemen, planten en bomen.

De Maaltuin laat mensen deze verborgen schoonheid van Kralingen zien. Tijdens de avond nemen we de bezoeker mee in de bijzondere omgeving, met verhalen en belevenissen van de flora en fauna om het restaurant heen. 9 mei - 18:00 tot 19 mei - 22:00

 
International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Het IFFR is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. De 48ste editie vindt plaats van woensdag 23 januari tot zondag 3 februari 2019. Meer informatie via IFFR.com.

 

 

 
Coolheaven Winterfest 2019

Zaterdag 26 januari 2019  - Coolheaven Winterfest bewijst dat het echt kan: Een vlammend en stomend programma smeden van totaal uiteenlopende werelden als bluegrass, jazz fusion, cumbia, urban soul, gospel, tango en rauwe singer songwriter…een muzikale carrousel doorspekt met onnavolgbaar illusionisme, nieuw circustheater, meeslepende dans en ongecensureerd poppentheater. Met Coolheaven Winterfest begint het jaar pas echt!

Coolhavenkade (achter de Machinist), Rotterdam

Gratis entree!

 
IMG_5741.jpg