Waterlanders bij Rotterdamse Museumnacht

53 Rotterdamse kunst- cultuurinstellingen bezoeken met één passe-partout tot diep in de nacht. Zet je schrap voor een spetterende Museumnacht waarbij niemand het droog kan houden. De Rotterdamse Museumnacht staat in het teken van het thema WATERLANDERS. Op 9 maart 2013 krijgen de waterlanders de vrije loop want maar liefst 53 musea en galeries onthalen je op deze zaterdagavond met een op dit thema geïnspireerd programma. Dit is een recordaantal deelnemende instellingen.

Pink je al een traantje weg bij de gedachte aan al het schoons of wordt het een onbedaarlijk snikken? De traan is verleidelijk, symbool van schoonheid en puurheid. Ben je geen emotioneel type, eerder het toonbeeld van nuchterheid? Ook dan houd je het niet droog. Water is onmisbaar, daagt uit en haalt het beste in je boven. Precies wat de Rotterdamse Museumnacht ook doet.

Nu online

Het volledige programma staat nu online. Kijk snel op www.rotterdamsemuseummacht.nl voor een compleet overzicht van alle spetters en tranentrekkers. Het wordt een avond vol kunst, muziek en leuke workshops. Op de website is ook alle praktische informatie over passe-partouts, vervoer en arrangementen voor hotelovernachtingen en rondleidingen (bijvoorbeeld door Jack Kerklaan) te vinden.

Wereldrecord

Het lachen staat de Rotterdamse Museumnacht echter nader dan het huilen. Rotterdam is toch de stad van “niet lullen, maar poetsen”? Het bewijs wordt geleverd door het wereldrecord lachen te verbreken. Alle bezoekers worden opgeroepen om een steentje bij te dragen aan het hardste lachsalvo ooit op zaterdagavond 9 maart om 20.00 uur op de Schiedamsedijk bij het Havenmuseum. Met de hulp van Wil Hendriks van Lachyoga Nederland vliegen de decibellen van al het keiharde lachen je om de oren en biggelen de tranen over de wangen. Guinness World Records rekent op een record!

Kaartverkoop, overnachtingen en exclusieve tours

Het passe-partout van de Rotterdamse Museumnacht is de button met knipperend lichtje: geldig voor alle locaties én voor gratis vervoer met de Museumnachtbus en de Museumnachtboot.

Start voorverkoop: woensdag 13 februari (voorverkoopadressen zie de site)

Prijs in voorverkoop (t/m 8 maart): 14 euro / Prijs op zaterdag 9 maart: 17,50 euro.

Speciale prijs voor kinderen t/m 12 jaar: 7,50 euro

De Rotterdamse Museumnacht
De Rotterdamse Museumnacht bestaat sinds 2002. Kenmerkend voor de Rotterdamse Museumnacht is de deelname van 53 Rotterdamse musea én galeries en aanverwante instellingen, het centrale thema als rode draad, een verbindend extra programma en de speciale aandacht voor kinderen.

www.museumnachtrotterdam.nl

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_0541.jpg