Rotterdamse Museumnacht succesvol verlopen

De temperatuur steeg tot grote hoogtes tijdens de dertiende editie van de Rotterdamse Museumnacht en dat lag niet alleen aan het prachtige zachte lenteweer: ruim vijftig musea, galeries en andere culturele instellingen verwelkomden de massaal toegestroomde bezoekers tussen 20.00 uur ’s avonds tot 2.00 uur ‘s nachts. Rond het centrale thema SPOREN was een gevarieerd programma samengesteld dat alléén tijdens de Museumnacht te beleven is. Het publiek werd verwend en kon op laagdrempelige en feestelijke wijze uitgebreid kennismaken met het rijke Rotterdamse culturele aanbod.

"Ook dit jaar zijn we er trots op dat zoveel deelnemers gezamenlijk de Museumnacht een van de leukste culturele evenementen van de stad weten te maken. Iedere deelnemer investeert in de Museumnacht, niet alleen financieel, maar ook met een grote inzet. Dat enthousiasme en die energie hebben voor de dertiende keer tot een bruisende nacht geleid. Een breed publiek heeft weer inspirerende, spannende en onstporende ervaringen opgedaan. Kinderen en ouders, hipsters en klassiekers, schilderijenfans en performancefans: alles is voor iedereen toegankelijk", aldus voorzitter Maartje Berendsen.

De stad Rotterdam en haar rijke variatie aan culturele instellingen heeft eens te meer bewezen niet voor niets tot de beste steden ter wereld te mogen worden gerekend.

Het thema Sporen kende diverse verassende invalshoeken: van braakballen en schilderen met slakkenpoep in het Natuurhistorisch Museum, de schaduw als het ultieme spoor van de mens in het Nederlands Fotomuseum, een spoor naar de toekomst van het Museumpark in de indrukwekkende installaties van Het Nieuwe Instituut, cocaïnesporen op bankbiljetten in het Belasting & Douanemuseum tot rode oortjes door de liefdessporen in het Maritiem Museum. Maar ook de talloze deelnemende galeries lieten zich niet onbetuigd. Daarnaast sloot LantarenVenster aan met talkshowgasten als Herman den Blijker, Ntjam Rosie en Rory de Groot. Bibliotheek Rotterdam pakte uit met literaire optredens van Ernest van der Kwast, Nadja Hüpscher en Arjen Lubach. Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam presenteerde zich door zeven verschillende workshops te geven op de Museumnachtbussen, -trams en -boot. Wie nog energie over had, kon tot diep in de nacht los op de officiële afterparty in de Rotterdamse Schouwburg!

De volgende Rotterdamse Museumnacht staat op de agenda voor zaterdag 7 maart 2015.

 

Gerelateerde artikelen

degrotelakentruc !!

Mannen proberen met lakens te ontsnappen uit detentiecentrum Rotterdam - Twee mannen hebben vanochtend een ontsnappingspoging gedaan uit het Detentiecentrum Rotterdam. Dat meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

De mannen verbleven samen in een cel in het Huis van Bewaring. Ze vernielden het raam in de cel. Hoe precies, is nog onduidelijk. Via aan elkaar geknoopte lakens klommen ze vervolgens van de eerste verdieping naar de binnenplaats.

Isoleercel

Op de binnenplaats konden medewerkers van de gevangenis de mannen tegenhouden. Ze zitten voorlopig in de isoleercel. Het tweetal zal worden overgeplaatst naar een andere gevangenis.

 
Opening gerenoveerde winkelcentrum Zuidplein - Woensdag 25 januari, 16.00 uur

Woensdagmiddag opent burgemeester Aboutaleb het gerenoveerde en uitgebreide winkelcentrum Zuidplein. In 2016 startte de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Hierdoor geïnspireerd, besloot de VvE van winkelcentrum Zuidplein tot een grootscheepse renovatie.

Het winkelcentrum viert woensdag de oplevering van de renovatie (hoewel er hier en daar nog wordt gewerkt) en het 50-jarig bestaan. Het eerste overdekte winkelcentrum werd in 1972 geopend door Mies Bouwman.
In 2022 is aan de busstationzijde door het consortium Hart van Zuid een nieuw gebouw neergezet waarmee het winkelcentrum en de parkeergarage groter zijn geworden.

 
24 mensen met oogletsel naar Oogziekenhuis Rotterdam

In het Oogziekenhuis Rotterdam zijn tot dusver 24 mensen behandeld met oogletsel. Zeven van hen hadden een operatie nodig, dat is veel meer dan voorgaande twee jaren. Toen vonden er geen operaties plaats, laat een woordvoerder van het ziekenhuis desgevraagd weten. Het jongste slachtoffer is 7 jaar.

Het Oogziekenhuis, een gespecialiseerd ziekenhuis, verwacht dat het aantal patiënten nog zal oplopen. Dat komt doordat sommige vuurwerkslachtoffers zich eerst in een algemeen ziekenhuis hebben gemeld en vanuit daar zijn doorgestuurd.

Ook patiënten die in beschonken toestand gewond zijn geraakt melden zich nog, zegt de woordvoerder. "Die voelen bij het nuchter worden de pijn en komen alsnog langs".

 
IMG_5405.jpg